Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Bez pečenja: Brz i jendostavan džin & tonik cheesecake

Bez pečenja: Brz i jendostavan džin & tonik cheesecake© Instagram/janespatisserie

Donosimo ti recept za džin & tonik cheesecake savršen je kolač koji možeš poslužiti na dočeku Nove godine

Bez pečenja, u kratkom vremenu možeš napraviti swavršen džin & tonik cheesecake koji će tvoji prijatelji obožavati. 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane (@janespatisserie) on

 

Sastojci:

Biskvit: 
  • 300 g petit keksiju 
  • 150 g maslaca

Punjenje od sira:
  • 125 ml džina
  • 125 ml tonika
  • 75 g šećera
  • 5 želatinskih listova dr. Oetker
  • 600 g punomasnog sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera 
  • Izcjeđena 1 limeta 

Ukrašavanje: 
  • 150 ml šlaga
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 12 kriški limete
 

Upute: 

Biskvit: 

Petit kekse smrvi u mikseru dok ne postanu fine, sitne mrvice. Potom, otopi maslac na vatri i umješaj ga mikserom u kekse. 

Smjesu stavi u 8x20 centimetara veliku posudu za kolače i čvrstvo pritisni te stavi da se hladi u hladnjaku. 
 

Punjenje od sira: 

Nabavi listiće želatine i natopi ih u hladnoj vodi pet minuta. 

Nakon što se natope, dodaj džin, tonik i šećer u lonac i zagrij na laganoj vatri, tako da se šećer otopi.

Nakon što se otopi, izvadi lišće želatine iz hladne vode, istisni višak vode i dodaj u vruću tekućinu s džinom. Pomiješaj tako da se listovi želatine potpuno otope. Ostavi da se smjesa ohladi nekoliko minuta, često miješajući.

U veliku posudu stavi punomasni sir, slatko vrhnje, šećer i sok od limete. Miješaj mikserom dok se sve ne spoji u smjesu. 

Dok lagano miješaš, ulij tekućinu džina polako tako da se sjedini.

Dodajte smjesu u lim i glatko premaži biskivit. Ostavi da odstoji u frižideru 5 do 6 sati ili preko noći.


Ukrašavanje: 

Umutite zajedno šlag i šećer u prahu dok ne postanu galtka smjesa. Stavi smjesu na vrh svojeg cheesecakea i ukrasi ga s 12 kriški limete. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane (@janespatisserie) on

 
Komentari
+2