Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Analno prstenjačenje: Što je i zašto ga trebaš isprobati

Analno prstenjačenje: Što je i zašto ga trebaš isprobati© Pexels

Možda si s partnerom već razgovarala o analnom seksu. Želiš ga isprobati, ali...

Razgovor o tome je prvi korak i jako važan korak, ali još važniji je pobrinuti se da analni seks pruža obostrano zadovoljstvo

Alicia Sinclair, stručnjakinja za seks i seksualna terapeutkinja, objasnila je kako je najveća prepreka za većinu parova što ne započnu dovoljno sporo. Ali zato je tu analno prstenjačenje. 

Što je analno prstenjačenje?

Radi se o doslovnom značenju riječi. Prst služi kao stimulans u i oko anusa. Zanimljivo je da oba partnera mogu uživati u ovoj metodi analnog seksa. Btw, postoje dva mišića sfinktera u anusu - vansjki i unutarnji - i oba mogu osjetiti zadovoljstvo. Ako to nije definicija apsolutne pobjede, onda zbilja...
 

(Foto: Pexels)

Zašto je analno prstenjačenje dobar početak prije analnog seksa?

Jako često parovi prerano započinju s analnim seksom - te istog trenutka kreću s penetracijom anusa s penisom ili drugim pomagalom. 

"Svi kreću od nule d 100 i jednostavno ne postoji vrijeme prilgadobe i vrijeme kad mogu eksperimentirati i zajedno zaključiti što im paše, a što ne", govori terapeutkinja. 

Kao što inače tretirate predigru i igrate se  prstima prije prave stvari, tako biste trebali i kad je u pitanju analni seks. 

Trebaš li se brinuti zbog higijene?

Ako s partnerom planiraš imati analni seks, naravno da se osoba koja prima mora pobrinuti za higijenu analnog kanala

"To znači imati stolicu oko 45 minuta prije seksa. Jednostavan vodeni klistir (u osnovi tuširanje pozadine) također se treba obaviti kako bi analni kanal u potpunosti bio čist."

Budući da je najvažniji dio analnog prstenjačenja užitak - klinička seskologinja Lindsey Doe također predlaže dobro podrezivanje noktiju one osobe koja zadovoljava drugu.  

Naravno, ne treba ni naglašavati da je najvažnije razgovarati s partnerom prije bilo kakve akcije kako bi bila sigurna da ste oboje na istoj starnici. Razgovarajte o svojim željama, budite iskreni. 

Za više informacija o tome kako se pripremiti za analni seks, pogledaj video dr. Doe u kojem je objasnila pikantne detalje: 

Kako stimulacija funkcionira s analnim prstenjačenjem? 

"Postoje mnogi pristupi analnom prstenjačenju", objašnjavaju sr. Sinclair i Doe. 

Za analnu predigru možete isprobati jednostavnu analnu masažu, s malim krugovima, većim krugovima ili s jednim ili tri prsta. "Jednom kada analno prstenjačenje počne, mogu se stimulirati vanjski mišić pritiskanjem na vanjski dio anusa na nekoliko sekundi", kaže Sinclair. Nakon što prsti prodriju, može se golicati unutarnji mišić s prvim zglobom prsta. Ili samo masaža u različitim smjerovima vrhom prsta. 

Bez obzira u kojem smjeru krenula s partnerom, dr. Sinclair naglašava da ne zaboravite ići polako. "Ako održavate igru sporom, održavat ćete ju i više seksi."
 
Komentari
+2