Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Dolly, Jasmina i Josipa uspješne su žene koje stoje iza Career Paths Connects

Dolly, Jasmina i Josipa uspješne su žene koje stoje iza Career Paths Connects

Kako bi saznali nešto više o Career Paths Connects, razgovarali smo s organizatoricama ovog edukativnog sajma

U Zagrebu uskoro počinje sjajan projekt pod nazivom Career Paths Connects na kojem će, po uzoru na svjetske prakse, mladi dobiti mogućnost da s najboljim svjetskim stručnjacima jasnije definiraju gdje žele stići, kojim putem ići i kako pronaći zadovoljstvo u postizanju karijernih ciljeva.

Edukativni sajam održat će se 25. siječnja 2020. godine u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu, za studente iz Hrvatske i susjednih zemalja: Slovenije, Crne Gore, Srbije i BiH. To je odlična prilika za sve od 12 do 25 godina da interaktivno sudjeluju u procesu međusobnog upoznavanja s izlagačima iz cijele Europe, SAD-a i Azije. Korisne informacije studenti će moći dobiti na štandovima  poznatih sveučilišta, poput talijanskog Bocconija ili španjolskog IE Business School, u vezi procesa upisa na njihove prestižne fakultete, ali i podatke o zanimljivim programima renomiranih ljetnih škola i stranih internata.

Kako bi saznali nešto više o samom projektu, porazgovarali smo s organizatoricama istog – Dolly Predović, profesoricom na Bocconiju više od 20 godina, Jasminom Bagarić, uspješnom hrvatskom poduzetnicom koja stoji iza brandova Magnolija i Clan store te Josipom Bagarić, stručnjakinjom za ljudske potencijale, sa zavidnim radnim iskustvom u Ralph Laurenu u New Yorku, Genevi i Munchenu.


Jasmina Bagarić

Odakle ideja za Career Paths? Kako je započela vaša suradnja, što vas je spojilo?

Jasmina Bagarić: Onda kada imate djecu koja su u uzrastu u kojem je jako značajan pravi odabir akademskog puta, sasvim prirodno se nametnulo pitanje: od koga zatražiti najbolji stručni savjet?  Dugogodišnje prijateljstvo sa Dolly, Josipino veliko iskustvo u HR-u učinili su da se iz jednog osobnog procesa i nakon dugih razgovora, otvori i priča Carrer Paths Croatia. Jer upravo djeca mnogih naših prijatelja se susreću sa sličnim pitanjima - Kuda poslije srednje?

Naša ideja vodilja bila je da u traženju karijernog puta vodimo računa o uštedi najvećeg resursa, a to je vrijeme te da studentima i njihovim roditeljima pomognemo u uklanjanju svih nedoumica i nesigurnosti u odabiru najboljeg karijernog puta, definiranju jasnih vizija i ostvarivanju ciljeva u poslovnom okruženju.

Nastavili smo raditi na razvoju ovog projekta I danas, sa ogromnim zadovoljstvom, mogu reći- Career Paths otvara svoja vrata I u Hrvatskoj.

Smatrate li, kao mahom uspješne žene sa međunarodnim karijerama, da bi mladi Hrvati trebali ambicije ostvarivati u inozemstvu? Pruža li Hrvatska premalo mogućnosti?

Jasmina Bagarić: Mišljenja sam da susret s inozemstvom uvijek može doprinijeti boljem pozicioniranju u svijetu biznisa, ali  ne mora neophodno značiti da Hrvatska ne pruža ovakve mogućnosti. Međutim, svako iskustvo, naročito internacionalno, od izuzetnog je značaja za razvoj karijere. Znate i sami koliko su vrijedna znanja s velikih internacionalnih fakulteta i koliko vrata poslovnog svijeta ovakve akademske reference mogu otvoriti.

Josipa Bagarić: Uvjerena sam da sposobnost ne poznaje geografske barijere niti da se uspjeh može isključivo ostvariti u zapadnim, tj. jačim ekonomskim zemljama od Hrvatske. U vremenu start-up modela apsolutno je moguće uz dobru i temeljitu edukaciju bilo gdje razvijati svoje ideje i strukturalno izgrađivati poslovni uspjeh. Hrvatska je zemlja velikog potencijala, no s premalo motivacije.


Josipa Bagarić

Koji je bio vaš 'career path'?

Josipa Bagarić: Moj školski put započeo je u Njemačkoj, s obzirom da sam se tamo rodila kao dijete tzv. gastarbajtera, koji su u velikom broju 60-ih i 70-ih godina tražili posao izvan granica Jugoslavije, većinom sa „skromnom“ naobrazbom. Sa 16 godina  našla sam se na križanju svog edukacijskog puta, s puno putokaza koje nudi njemačko školstvo, zbunjena - kuda sad? Moji roditelji su mi financijski osigurali svaki smjer, naravno, naglašavajući da što izaberem, moram i završiti. Znala sam sto ne želim, pa sam tako odbila edukaciju niže stručne spreme, koja bi mi ubrzo garantirala posao - no to mi nije bilo primamljivo. Studirati? Da - odlučila sam te se prijavila istovremeno na nekoliko fakulteta u Münchenu, kao i u 50 km udaljenom Rosenheimu. Dvoumila se između preddiplomskog ili diplomskog. Nazovimo to srećom ili sudbinom, odabrala sam fakultet na kojem sam ekonomiju mogla završiti na diplomskom te time otvoriti put za dalje. Možda jednog dana i doktorat?

Moja generacija je zadnja koja je mogla započeti studij koji završava diplomskim. Sjećam se kako sam tada pomislila da sam sretnica, bez da me itko uputio na taj smjer ili savjetovao, našla sam se na „pravom“ fakultetu, s obzirom da sam jedan semestar odslušala u Rimu, a praksu odradila u New Yorku, gdje su mi se odškrinula vrata za moj prvi posao u Ralph Lauren grupi. Reflektirajući danas te dane, moram priznati da me netko uputio i usmjerio vjerujem da bi odmah odabrala studiji u inozemstvu, ne isključivo iz edukativnih razloga, nego i radi socijalnih aspekata. Rim i New York su me u potpunosti formirali na mom studentskom putu.

Jasmina Bagarić: Kad me pitaju koji je moj karijerni put, mogla bih reći da je vrlo osebujan. Nakon  formalnog obrazovanja koje je trajalo više nego sto sam planirala na Pravnom fakultetu, gdje sam i diplomirala, naučila sam 4 svjetska jezika.. Kako sam oduvijek obožavala modu, počela sam se baviti modom.. Kreativna sam pa sam željela napraviti nešto novo i nešto drukčije - i tako smo stvorili Magnolia slastice. U trenutku kad je slatka scena Zagreba bila prenapučena i slatka, mi smo napravili respektabilan posao, a objektivno malo je bilo onih koji su vjerovali u nas. Dapače, bilo je podsmijeha i iz najbližeg kruga. Danas smo tu gdje jesmo i na to sam silno ponosna, jer Magnoliju čini tim vrijednih i kreativnih ljudi koji su prije svega zaljubljeni u svoj posao. Moja mama je stup Magnolije pa kad sam shvatila da mogu još više i mogu još dalje te da se otvara jedan novi izazov, nisam imala problema tko će preuzeti palicu slatkog biznisa kako bih se mogla, zajedno s Dolly i Josipom, fokusirati na 'NEW step'.  I tako smo krenuli u novi Career Path. Puno radim i vrlo sam sretna zbog toga. Ponekad se pitam da li je teško...sigurno da je. A da li je lijepo? I više od toga!


Dolly Preradović

Jeste li i vi imali nekog mentora, odnosno, slično nešto kao što će imati polaznici Career Path-a? Ukoliko ne, smatrate li da vam je to otežalo „put“?

Dolly Predović: U vremenu razmišljanja o vlastitim karijernim pravcima, nisu postojala ovako sistematizirana znanja na jednom mjestu kao što je Career Paths, s kojim je mnogo lakše.  U mom slučaju priča ima jedan drugi tok. Imala sam više mentora iz različitih područja, koje sam koristila kao modele. Određeni su bili iz sfere financija, iz  istraživačkog sektora, iz akademskog društva. Naravno, obitelj je bila uvijek sigurno mjesto za dobre savjete i velika podrška. Naravno, to i jest vrijednost Career Paths-a, jer štedite prije svega svoje vrijeme s obzirom da vas edukatori, odmah nakon prepoznavanja vještina i mogućnosti, direktno povezuju sa stručnjacima iz oblasti za koje imate kapacitete. Samim time, nema lutanja i traženja, već ste odmah u kontaktu s pravom osobom koja vam može dati adekvatne smjernice, a koja je dokazana i potvrđena kao idealna javnost  u svom sektoru.

Josipa Bagarić: Imala sam ga tj. nju, no moram priznati da sam ju doslovno morala „zaraditi“. Uvjet za praksu u New Yorku bio je položen ispit iz kolegija Financije. Papiri za vizu bili su već predani, a rezultati ispita još nisu bili javni. U bezbroj razgovora s profesorom iz Financija, prepoznao je kako će taj boravak u SAD, tj ta praksa ojačati i formirati moja, do tada samo teoretska ekonomska znanja, te mi je samo jednog dana rekao: Sretan put i prije objave mi dao do znanja da sam položila.

U Ralph Lauren-u radila sam u odjelu ljudskih potencijala pod stručnom rukom direktorice, a moram priznati da nisam morala kuhati kavu za nadređene - kliše iz američkih filmova nije bio moj. Naprotiv: raznolikost i raznovrsnost su postale ključne riječi moje prakse zahvaljujući direktorici koja me vodila na sve sastanke, nekada protiv volje svojih nadređenih i nikada joj nije bilo teško odgovoriti na mojih 1000 pitanja o poslovnom i privatnom životu u New Yorku.

Na koji način funkcionira Career Path?

Jasmina Bagarić: Career Path koristi najbolje internacionalne prakse za karijerni razvoj koje pomažu studentima da im susret s poslovnim svijetom bude oslobođen stresa. Da na najpouzdaniji način upoznaju i definiraju svoje vještine, kao i da uz pomoć eminentnih stručnjaka za razvoj karijere pristupaju poslovnom svijetu sa lakoćom i sigurnošću. U fokusu svog djelovanja Career Path Croatia stavlja razvoj karijere, određivanje ciljeva i razvoj vještina. Prije svega, uz savjete i instrukcije stručnjaka, pomažemo da se istraže različiti radni modeli i konkretiziraju znanja stečena na fakultetu. Pored procesa mentorstva, studenti pojedinačno upoznaju eksperte iz oblasti kojom se žele baviti i koji će biti spremni da im pomognu da identificiraju vlastite specifične interese.

Kako uspijevate uskladiti privatni i poslovni aspekt života?

Jasmina Bagarić: Prije svega, imam ogromnu podršku obitelji, a svoju djecu smo odgojili na način da budu izuzetno autonomni. Kada nešto radite s velikom ljubavlju, jasno je da je sve mnogo lakše a ja sam se trudila da ipak razvijam poslove I puteve koje volim. 

Naravno, ponekad se i sama zapitam odakle mi tolika energija, ali kada pogledam u svoju djecu shvatim da jedino sto želim  je da svojim primjerom upravo njima pokažem da je sve moguće.

Što imate zajedničko, a po čemu se razlikujete?

Upravo naše razlike čine našu energiju. Svaka od nas tri ima, što geografski, što obrazovno, drugačiji put odrastanja i razvijanja. Također i naše godine, kao i bračni statusi su različiti. U postavljanju strategije i akcijskog plan imali smo "tri kuta" iz kojih smo kanalizirali nasu crvenu nit.

Naši ciljevi su isti, a također i metode unutar implementacije našeg akcijskog plana. 
 
Komentari
+2